Privatumo politika

2021 10 13

 

Mes gerbiame Jūsų privatumą ir saugome Jūsų asmens duomenis, kuriuos mums pateikiate ir kuriuos mes renkame šioje privatumo politikoje nurodytais tikslais (toliau – Privatumo politika). Privatumo politikoje paaiškiname, kokius duomenis apie Jus renkame, kaip šiuos asmens duomenis naudojame ir kokiomis sąlygomis duomenys gali būti atskleidžiami trečiosioms šalims. Mes taip pat paaiškiname, kaip saugome ir apsaugome Jūsų asmens duomenis nuo netinkamo naudojimo ir kokias teises Jūs turite savo asmens duomenų atžvilgiu.

 

 

  1. Kas yra Jūsų duomenų valdytojas?

 

MB „Šiaurės kryptimi“, juridinio asmens kodas 304092465, adresas P. Žadeikos g. 6, LT-06319 Vilnius (toliau – „Šiaurės kryptimi“ arba „mes“) yra Jūsų asmens duomenų valdytojas.

 

  1. Su kuo susisiekti kilus klausimams dėl asmens duomenų apsaugos?

Kilus klausimams dėl asmens duomenų apsaugos, kreipkitės į:

MB „Šiaurės kryptimi“

Adresas: P. Žadeikos g. 6, LT-06319 Vilnius

El. p.: info@siaureskryptimi.lt

 

  1. Kaip ir kodėl mes tvarkome Jūsų asmens duomenis?

 

Vykdydami savo ekonominę veiklą, mes renkame asmens duomenis iš savo klientų, potencialių klientų, verslo partnerių (paslaugų teikėjų ir prekių tiekėjų), interneto svetainės lankytojų, todėl esame laikomi duomenų valdytoju. Kaip duomenų valdytojas, šia Privatumo politika mes Jus (duomenų subjektus) informuojame apie tikslus, kuriais vadovaujantis renkame Jūsų asmens duomenis bei nurodome tokio duomenų rinkimo teisinį pagrindą bei tikslą.

Mes galime tvarkyti žemiau išvardytus Jūsų asmens duomenis nurodytais tikslais bei teisiniais pagrindais:

 

Asmens

duomenys

 

Tikslas

 

Teisinis

pagrindas

 

Saugojimo laikotarpis

 

 

Paslaugų teikimas, bendradarbiavimas su verslo partneriais

 

Kalbų mokymosi paslaugų teikimas

Vardas, pavardė, el. pašto adresas, miestas, tel. numeris, apmokėjimo duomenys (bankas, banko sąskaita)

 

Asmens kodas (jeigu klientas pageidauja pasirašyti paslaugų teikimo sutartį)

 

Paslaugų teikimo metu iš kliento galime sužinoti jo tautybę, profesiją, darbovietę ir kilmės šalį.

 

Sutarties sudarymas

 

Paslaugų teikimas

 

Buhalterinė apskaita, įskaitant sąskaitų išrašymą ir teikimą

 

Sutarties sudarymas ir vykdymas

 

Teisės aktų reikalavimų vykdymas

 

Sutikimas

Tiek, kiek reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti mūsų teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau nei 10 metų

 

Vertimo paslaugų teikimas

 

Vardas, pavardė, el. pašto adresas

 

Asmens duomenys, esantys dokumentuose, kurie mums pateikti vertimui arba užklausose dėl vertimų („Šiaurės kryptimi“ specialiai šių duomenų nerenka)

Sutarties sudarymas

 

Paslaugų teikimas

 

Sutarties sudarymas ir vykdymas

 

Sutikimas

Tiek, kiek reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti mūsų teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau nei 10 metų

 

Bendradarbiavimas su verslo partneriais

 

Vardas, pavardė, el. pašto adresas, tel. numeris, asmens kodas, individualios veiklos pažymos numeris, adresas, apmokėjimo duomenys (bankas, banko sąskaita), atstovaujamas juridinis asmuo, parašas

 

Sutarties sudarymas

 

Paslaugų teikimas

 

Kasdienių verslo procesų valdymas

 

Buhalterinė apskaita, įskaitant sąskaitų išrašymą ir teikimą

 

Sutarties sudarymas ir vykdymas

 

Teisės aktų reikalavimų vykdymas

Tiek, kiek reikalinga siekiant užtikrinti mūsų teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau nei 10 metų

 

Komunikacija su mumis

 

 

Komunikacija el. paštu bei per mūsų tinklalapio užklausos formą

 

Vardas, pavardė, el. pašto adresas, tel. numeris, darbovietė ir profesija (jeigu yra rašoma iš darbinio elektroninio pašto) žinutės turinys, data ir laikas, susirašinėjimo turinys

Jūsų prašymo, užklausos ar skundo sprendimas

Sutikimas

Tiek, kiek reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti mūsų teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau nei 10 metų

 

 

Komunikacija socialiniuose tinkluose (LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube)

 

Vardas, pavardė, pseudonimas (jeigu naudojamas), nuotrauka (jeigu naudojama), tel. numeris, komunikacijos data, laikas ir turinys

Jūsų prašymo, užklausos ar skundo sprendimas

Sutikimas

Tiek, kiek reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti mūsų teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau nei 10 metų

 

 

Tiesioginė rinkodara

 

Vardas, pavardė, el. pašto adresas, atstovaujamas juridinis asmuo

 

Informuoti Jus apie mūsų paslaugas, renginius bei kitas naujienas

Sutikimas arba teisėtas interesas, jei esate mūsų klientas, kuris įsigijo iš mūsų paslaugų per dvejus metus

 

Iki sutikimas bus atšauktas

 

Jūsų sutikimo atsiklausiame reguliariai, bet ne rečiau nei kas 2 metus

 

 

Kandidatai į darbuotojus

 

Vardas, pavardė, gimimo data, el. pašto adresas, tel. numeris, namų adresas, informacija apie atitinkamas pareigas, įskaitant informaciją apie darbo santykių pobūdį ir tipą bei informaciją apie kontaktinius asmenis dėl kandidatavimo proceso, biografijos faktai, susiję su kandidatavimo procesu, nuotrauka, studijų ir kita informacija apie išsilavinimą, darbo istorija, kalbų gebėjimai, kiti ypatingi gebėjimai, asmenybės bruožų aprašymas, įvairūs pažymėjimai ir įvertinimai, kt. galima informacija, kurią patys pateiksite savanoriškai savo gyvenimo aprašyme ar LinkedIn paskyroje, taip pat informacija, kurią rinksime su Jūsų sutikimu.

 

Darbuotojų atranka ir įdarbinimas

Teisėtas interesas, įvertinti kandidato tinkamumą dirbti pageidaujamą darbą arba sutikimas

4 mėn. arba esant sutikimui 1 metai

  1. Iš kur mes gauname asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis gauname, kai asmens duomenis pateikiate Jūs patys, pvz., dalyvaudami darbuotojų atrankoje, skambindami, rašydami mums, atvykdami pas mus, pateikdami savo dokumentus ir pan.

 

Taip pat duomenys apie Jus yra surenkama automatiškai, slapukų ir kitų panašių technologijų pagalba, kai Jūs lankotės, pvz., šioje interneto svetainėje arba mūsų socialinėse paskyrose LinkedIn, Facebook.

 

  1. Kaip mes naudojame slapukus?

 Slapukai yra maži tekstiniai failai, saugomi Jūsų įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai Jūs naršote interneto svetainėse. Kitos technologijos, įskaitant duomenis, kuriuos išsaugome Jūsų interneto naršyklėje ar įrenginyje, su Jūsų įrenginiu susijusius identifikatorius bei kitą programinę įrangą, naudojamos panašiais tikslais. Slapukai plačiai naudojami, kad svetainės veiktų arba veiktų geriau ir veiksmingiau. Šioje politikoje visos minėtos technologijos vadinamos „slapukais“.

 

Mes naudojame slapukus:

  • užtikrinti, kad svetainė veikia taip, kaip ji turi veikti;
  • nuolat tobulinti svetainę, kad jį būtų jums dar patrauklesnė;
  • svetainės lankomumo stebėjimui.

 

Naudojame šiuos slapukus:

  • griežtai privalomi slapukai – šie slapukai svetainėje yra būtini, kad vartotojas galėtų naršyti ir naudotis svetainės funkcijomis, pvz., įsiminti formose įvestą informaciją, kai vartotojas pereina nuo vieno puslapio prie kito naršymo seanso metu. Be griežtai privalomų slapukų taptų neįmanoma teikti tam tikras svetainės paslaugas, o svetainė veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų. Šie slapukai nerenka jokios informacijos rinkodaros tikslais ir neįsimena, kur jūs lankėtės internete.
  • analitiniai slapukai – jie renka informaciją apie svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti svetainėje vykstančius nesklandumus ir parodyti, ar svetainėje rodoma reklama yra veiksminga. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška.
  • funkciniai slapukai – leidžia svetainei įsiminti jūsų pasirinkimus ir pateikti patobulintų bei labiau jūsų poreikiams pritaikytų funkcijų. Funkciniai slapukai taip pat įsimena jūsų padarytus pakeitimus, pvz., tam tikro tinklalapio individualizavimą, taip pat kitais atvejais, pvz., kai žiūrite vaizdo įrašą ar mūsų tinklalapyje paliekate komentarą. Funkciniai slapukai neseka jūsų veiksmų kitose svetainėse.
  1. Slapukai (cookies)

Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus.

Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.

Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas, o ekrano nustatymų – vienerius metus. Jei Jūs pažymite pasirinkimą „Prisiminti mane“, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.

Jei redaguojate ar paskelbiate įrašą, Jūsų naršyklėje išsaugomas papildomas slapukas. Šis slapukas nesaugo asmeninių duomenų, tačiau išsaugo įrašo, kurį ką tik redagavote ar paskelbėti, ID. Šis slapukas baigia galioti po 1 dienos.

  1. Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis

Jeigu prašytite atstatyti slaptažodį, Jūsų IP adresas bus įtrauktas į atstatymo el. pašto laišką.

  1. Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis

Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.

Kai užsiregistruojate mūų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

  1. Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams.

  1. Kam mes atskleidžiame arba perduodame duomenis, ar juos perduodame už ES arba EEE ribų?

Jūsų asmens duomenys nebus atskleisti jokiems asmenims, išskyrus mūsų verslo partnerius (paslaugų teikėjus), be kurių negalėtų veikti mūsų interneto svetainė, nebūtų galima suteikti paslaugų ir pan. Mūsų verslo partneriai, pvz., yra lektoriai, vertėjai, interneto svetainės administravimo paslaugų teikėjai, debesijos paslaugų teikėjai ir pan.

Jūsų asmens duomenys taip pat gali būti pateikiami valdžios arba teisėsaugos įstaigoms, tačiau tik tada, kai to reikalauja galiojantys įstatymai arba siekiant užtikrinti mūsų teises bei teisėtus interesus, taip pat mūsų darbuotojų, klientų, verslo partnerių teises ir interesus.

Mūsų verslo partneriai (paslaugų teikėjai) tvarko asmens duomenis tokia apimtimi, kuri būtina paslaugų teikimui. Už savo partnerių veiksmus Jūsų asmens duomenų atžvilgiu mes atsakome, kaip už savuosius.

Atskirais atvejais Jūsų asmens duomenis galime perduoti už ES ar EEE ribų. Visgi, tais atvejais, kai asmens duomenis perduosime už ES, EEE ribų, mes užtikrinsime, kad mūsų verslo partneris laikytųsi Europos Komisijos patvirtintų sutarčių standartinių sąlygų dėl asmens duomenų tvarkymo.

  1. Kiek ilgai mes saugome duomenis?

Jūsų asmens duomenis mes tvarkome ir saugome ne ilgiau, nei reikalinga šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais. Mes reguliariai peržiūrime poreikį saugoti asmens duomenis, atsižvelgdami į teisės aktų keliamus reikalavimus. Detalesnė informacija apie Jūsų asmens duomenų saugojimo terminus yra pateikiama 3 privatumo politikos punkte.

  1. Kaip mes apsaugome duomenis?

Mes imamės reikiamų techninių ir organizacinių priemonių, kad užtikrintume tvarkomų asmens duomenų apsaugą.

Skaitmeniniai duomenys yra saugomi duomenų bazėse, kurios yra apsaugotos ugniasienėmis, slaptažodžiais ir kitomis techninėmis priemonėmis. Prieiga prie mūsų duomenų bazių yra suteikta darbuotojams, atsižvelgiant į jų darbo funkcijas, taip pat paslaugų teikėjams, atsižvelgiant į jų teikiamų paslaugų pobūdį ir tik tiek, kiek yra būtina tinkamam paslaugų teikimui (pvz. IT paslaugos, teisinės ir buhalterinės paslaugos, marketingo paslaugos ir pan.). Taikome prieigos kontrolės priemones.

Neskaitmeniniai duomenys saugomi rakinamose saugyklose, prie kurių prieigą turi tik tie darbuotojai, kurių darbo funkcijos susijusios su atitinkamų duomenų naudojimu. Taikome prieigos kontrolės priemones.

  1. Kokios Jūsų kaip duomenų subjekto teisės?

Jūs kaip duomenų subjektas turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes apie Jus tvarkome, ir teisę prašyti ištaisyti arba ištrinti tuos duomenis. Taip pat turite teisę atšaukti savo sutikimą, kai tvarkome jūsų duomenis sutikimo pagrindu.

Jūs turite teisę nesutikti dėl asmens duomenų tvarkymo arba prašyti apriboti duomenų tvarkymą, pateikti skundą priežiūros institucijai (Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai) bei teisę į duomenų perkeliamumą.

Pateikdami prašymą turėtumėte apibūdinti konkrečią situaciją dėl kurios nesutinkate, kad duomenys būtų tvarkomi. Galime atsisakyti tenkinti tokį prašymą tik pagal įstatymus.

Visi prašymai ir reikalavimai dėl šioje dalyje minimų klausimų turi būti pateikiami raštu, el. paštu info@siaureskryptimi.lt.

  1. Privatumo politikos pakeitimai

Pakeitus šią privatumo politiką, atliktų pakeitimų datas pažymėsime naujoje privatumo politikos versijoje. Tuo atveju, jei pakeitimai bus žymūs, apie juos papildomai galime informuoti kitais būdais, pvz., el. paštu arba paskelbiant pranešimą mūsų svetainėje.

 

Rekomenduojame reguliariai apsilankyti mūsų svetainėje ir atkreipti dėmesį į galimus privatumo politikos pakeitimus.

 

 

Susidomėjote? Registruokitės į kursus:

    ĮmonėPrivatus asmuo